+36305301170

+36-30-530-1170

Email:

decsibalint@gmail.com

Jéggolyó készítő / Iceball maker

A szaunamesterek elengedhetetlen kellékei közé tartozik, mert az illóolajok csak jéggolyó segítségével helyezhetők a kályhára szakszerűen.
Sok barkács megoldás létezik a jéggolyó legyártására, viszont ez az eszköz kifejezetten erre lett kifejlesztve, és gyártva.
3D nyomtatással készül, környezetbarát, lebomló műanyagból.

PLA termékek
A PLA (politejsav, polylactic acid) biológiai úton lebomló, komposztálható műanyag, melyet növényekből állítanak elő. Ezen alapanyagból készült termékek megfelelő körülmények között, komposzt üzemekben környezetre ártalmatlanná válnak, lebomlanak. Elsősorban magas keményítőtartalmú gabonafélékből (főként kukorica) lehet előállítani tejsavas erjesztéssel és polikondenzációval, vagy gyűrűfelnyitással (dilaktid polimerizációval).

Design:
A jéggolyó készítő formája nem teljesen sima, a belseje elemi síkokból épül fel, elősegítve a jéggolyó tökéletes megformálását.
A jéggolyó készítő fala elég robosztus, vastag, ellenáll a fellépő erőknek, viszont nem tömör, hanem merevített hőszigetelő cellákból álló szerkezet, így a készítés folyamán belül tartja a hideget, kényelmesen lehet vele dolgozni.

  • 8 cm —– 5-10 fős szaunákba
  • 10 cm —– 10-20 fős szaunákba
  • 11 cm —– 20 fő feletti szaunákba

Használata:
A jég darélékot beletöltjük a két fél belsejébe, 1-2 cm-rel túltöltve, majd összenyomjuk a két felet, és körkörös mozdulatokkal simára „csiszoljuk”, tömörítjük a golyó felszínét. Tökéletes és hibátlan gömb formát kapunk eredményül. Az illóolajokat a belső kúp alakú méllyedésbe tudjuk csepegtetni.